Kursevi italijanskog jezika

U ponudi su:

italijanski

 

  1. REDOVNI/OPŠTI KURS italijanskog jezikaod A1-C1nivoa (2 puta nedeljno po 75 minuta)

Uz redovnu nastavu postoji mogućnost organizovanja dodatnih časova pripreme za polaganje međunarodno priznatih ispita od A1-C1  nivoa.

 

  1. KONVERZACIJSKI KURS italijanskog (1 ili 2 puta nedeljno po 75 minuta)
  2. Priprema za sticanje međunarodno priznatih diploma (CILS A1 - C2) (individualna nastava ili u malim grupama)

4.INTENZIVNI/UBRZANI kurs u trajanju od 1-2 meseca (3 puta nedeljno po 90 minuta)

 

Kursevi italijanskog jezika se baziraju na konverzaciji, tako da polaznici u startu koriste jezik aktivno. Kroz razne kreativne, korisne jezičke vežbe i aktivnosti jezik se usvaja na jedan prirodan i dopadljiv način. Polaznici su motivisani da što više rade na jeziku. Svakodnevno su savetovani kako da pristupe ovoj materiji koja se razlikuje od ostalih predmeta. Koristimo što raznovrsnije materijale, od novinskih članaka do raznih video sadržaja, prilagođavajući ih interesovanjima i potrebama polaznika.

Zašto da odaberete školu Moj kutak

  1. Rad u malim grupama 3-5 polaznika, tako da se brzo napreduje i svako maksimalno učestvuje na času.italijanski
  2. Kod nas će đaci zaista progoviti na stranom jeziku. Već od prvog časa se priča na stranom jeziku.
  3. Najmodernije metode nastave
  4. Iskusni profesori sa dugogodišnjim iskustvom

Cena redovnog kursa je 3600 rsd mesečno, a prvi nivo A1 traje 5 meseci. Ostali nivoi su podeljeni na 2 kursa po 4 meseca.

Cena intenzivnog kursa je 6500 rsd mesečno, a traje od 1-2 meseca u zavisnosti od nivoa.

Bilo bi nam zadovoljstvo da dođete na prvi čas i vidite kako izgleda nastava u našoj školi.

Organizujemo i individualne časove i kurseve italijanskog u manjim grupama od dvoje.

Proverite ostale cene i popuste u cenovniku ili nas pozovite za više informacija.

 

Italijanski jezik- Kakvo mišljenje imamo o njemu?

Kad bi Vam neko postavio ovo pitanje, šta biste odgovorili? Mnogi prvo što kažu je da je to jedan prelep i melodičan jezik, i da im se prosto mnogo dopada.

Takođe mnogi misle da je to jedan jezik koji se može lako naučiti.

Nemojte upasti u ovu klopku, pa pomisliti da nećete morati puno da se potrudite da ga naučite! Da, jeste s jedne strane lakši od drugih jezika zato što ima slične zvukove u poređenju sa srpskim, pa samim tim lakše razaznajemo reči, a i čita se na sličan način, a ima samo par pravila koja moraju da se savladaju.

Naravno, za svaki jezik je bitno da ga što više koristite i vežbate u bilo kom obliku i na bilo koji način, da biste ga što bolje savladali. I ne zaboravite, ništa ne pada s neba, i niko Vam ne može uliti znanje u mozak. Ne verujte onima koji Vam obećavaju uspeh bez nekog Vašeg zalaganja i truda! Nije džabe rečeno- Bez muke nema nauke! Mada mi ćemo Vas naučiti kako da to ne bude muka, nego uživanje uz zabavu i raznovrsne aktivnosti, kao i moderni pristup! Već nakon dva meseca naučićete da naručite piće, hranu, da se upoznate s nekim i saznate čime se bavi, šta radi u slobodno vremene, itd.

Bene! Da vidimo da li ste sad konačno spremni da učite italijanski? A znate li već neke reči? Pa naravno! Kao ciao, amore, grazie, canzone, bella donna, calcio, azzurro, pasta i jos mnoge druge!  Buongiorno, signora! Come sta?

Evo još nekih razloga zašto da učite ovaj prelepi melodični jezik!

Budući da nam je Italija bliska zemlja, kako geografski, tako i civilizacijski, a u poslednje vreme i ekonomski, pošto sve više italijanskih firmi dolazi da ulaže kod nas, učenje italijanskog jezika u sadašnje vreme, a naročito u budućnosti će Vam otvoriti mnoga vrata, ka boljim poslovnim pozicijama i poznanstvima.

 

Nešto o samom jeziku

Italijanski jezik (ital. italiano ili lingua italiana) je romanski jezik, koji govori oko 62 miliona ljudi, od kojih većina živi u Italiji. Standardni italijanski temelji se na firentinskom narječju, odnosno potiče iz regije Toskane.

Italijanski je službeni jezik u Italiji i San Marinu, kao i u Švajcarskim kantonima Tićino i Griđoni. Italijanski je uz latinski drugi službeni jezik u Vatikanu, uz slovenački je služben i u slovenskim primorskim opštinama Koper, Izola i Piran, te se uz hrvatski koristi i u Istri gde živi italijanska manjina. Dosta je raširen i među potomcima iseljenika u Luksemburgu, SAD-u i Australiji. Takođe je široko razumljiv i podučavan na Malti, gde je bio jedan od službenih jezika do 1934. kad ga je zamenio engleski. Mnogo manje se govori u bivšim afričkim kolonijama Italije, kao što su Somalija, Libija i Eritreja.
Italijanski je peti po redu jezik na svetu koji se uči u školama (nakon engleskog, francuskog, španskog i nemačkog).